Prima weer en net voldoende wind om de molen te kunnen laten draaien. In de ochtend nog wat rustig, maar 's middags weer als vanouds. Zeker 200 man hebben de molen weer bezocht. Mooie opmerkingen als "goh dat we zomaar door jullie slaapkamer mogen lopen" hebben ons weer aangemoedigd om de 2 jaarlijkse openstelling vol te houden. 

Traditiegetrouw is het matig weer met molendag. In 2015 was het matig weer qua zonuren. Gelukkig wel wind uit de juiste hoek (wzw) want we hebben mooi kunnen  draaien. De hoeveelheid publiek was wat minder dan we gewend zijn. Maar toch weer vele tientallen bezoekers gehad. We bleken op een Japanse website te staan want elk uur kwamen wel een paar Japanners langs.   We hebben vandaag € 145,= opgehaald voor het toekomstig onderhoud en een donateur weten te binden.

Poppentheater Fatsnerran zet zich in voor de Weespermolens:

Op 2 mei 2014, is er door poppentheather Fatsnerran een erg leuke voorstelling gegeven in de tuin onder de molen. De opbrengst van deze voorstelling (€ 260,=) schenkt het poppentheater aan de Stichting ’t Haantje als gift voor het resterende gat inde begroting van de grote restauratie uit 2003. Er waren  55 kinderen en 30 volwassenen aanwezig. 

De voorstelling “Prins Heerlijk”:

Het verhaal gaat over Zoetje, een keukenprinses, op zoek naar haar prins met of zonder wit paard. Zal het Zoetje lukken om de prins te vinden ? Soms lijkt iets mooier dan het in het echt is. Ook blijken er, zoals het in sprookjes hoort, nog kikkers rond te springen die misschien niet zijn wat ze lijken.

Kortom een ouderwets en toch modern sprookje, waarin ook nog een heuse molenaar een rol speelt !!!

En ze leefden nog lang en ………

Op 10-05-2014 Open Molendag "2e zaterdag van mei".

Wat een slecht weer was het op molendag. Toch is er nog heel wat publiek boven op molen 't Haantje geweest. Wat vooral opviel was de buitenlandse gasten met dank aan de VVV Weesp. Een Argentijn, een Albanier, een Amerikaan, zes Hongaren een Duitser en een Pool, en natuurlijn vele Nederlanders. We hebben vandaag € 143,25 opgehaald voor het toekomstig onderhoud.

Zaterdag 14 september was Molen ’t Haantje open voor bezichtiging. Het weer zat wat tegen, want er kwam regelmatig een bui langs. Toch zijn er overdag 90 bezoekers geweest.

Er werd een kleine entrée van € 2 pp gevraagd want de stichting is druk bezig om inkomsten te verwerven. Ook werder er diverse zaken verkocht zoals pruimenjam (van de pruim uit de tuin naast de molen), en wijn met etiket van de molen. Aansluitend was er 's avonds een Barbeque. Ongeveer 50 personen zijn gekomen. Dat was de helft van wat we hoopt hadden. Er stonden tenten in de tuin met grote tafels waar gezellig werd getafeld.

Op woensdag 11 september werden Marijke Schekkerman en Geert Kotter geinterviewd op radio weesp. (van 18.45-19.00 uur)

Financieel is het resultaat van de dag:

Inkomsten:                 
Entrée          180  
Omzet BBQ 550  
Kosten 400   -
Resultaat van de dag      330  
     
Sponsorbijdragen 1120 (peildatum 15-9-13) 
     
Totaal opbrengst 1450  

De kosten waren zo laag omdat we voor de BBQ werden gesponsord door:

logo bakkerijabbekerklogo-albert-heijnlogo van donk

 

Logo Overmars jpeg      logo dss

 

Go To Top